Fietsreparatiecursus voor onderweg

September 6, 2005 1 By Jakob

Twee maanden geleden heb ik een basiscursus fietstechniek voor beginners gedaan. Het werd toch wel eens tijd dat ik zelf een lekke band kan repareren. Ook weet ik nu hoe je een achterwiel uit het frame haalt, hoe je de buitenband vernieuwd en hoe je die stomme buitenband weer terug om de velg krijgt.
Vanavond ga ik de fietsreparatiecursus voor onderweg doen. We beginnen met een zeer korte uitleg over wielen & spaken, gaan een spaak vervangen en draaien de slag uit het wiel. Daarna halen we de speling uit een asje, een fietsketting in en uit elkaar halen. Vervolgens gaan we een derailleur- en remkabel vervangen en kijken we naar de 20 (…) afstelboutjes van de versnellingen en remmen. Als afronding worden noodreparaties behandeld.
Nou, wat kan ik nog meer zeggen… oude kleren aan en kom maar op met die vieze versmeerde olie-ketting.
Met dank aan Eric Schuijt van De Vakantiefietser winkel.