Parool Nieuws: Amsterdam haalt band met China aan

September 6, 2005 0 By Jakob

China wordt een speerpunt voor Amsterdam. Volgende maand beheerst een groot China-festival de stad. Komend voorjaar wil Amsterdam een handelskantoor openen in China.
Een kleine zeshonderd artiesten – musici, beeldende kunstenaars, filmers en dansers – komen in oktober naar Amsterdam. Behalve concerten, voorstellingen, exposities en lezingen zijn in de stad dan ook drie internationale congressen.
Het belangrijkste is een congres over de economische banden met China in hotel The Grand. De dienst Economische Zaken en het havenbedrijf willen met een kantoor in China de handelsbetrekkingen bevorderen, lobbyen en Chinese bedrijven en toeristen lokken, heeft burgemeester Job Cohen bekendgemaakt.
Volgens wethouder Laetitia Griffith (Economische Zaken) wordt het geen zelfstandig kantoor: ”We kunnen gebruikmaken van een kantoor dat het ministerie van Economische Zaken al heeft.” Amsterdam wil 800.000 euro per jaar investeren in de betrekkingen.
Het Amsterdam China Festival, dat 2 oktober opent met een manifestatie op het Museumplein, is opgezet door directeur Martijn Sanders van het Concertgebouw. Dertig kunstinstellingen doen mee.
/bron: Parool Nieuws